Wilt u met uw kinderen op vakantie naar het buitenland deze zomer, maar zijn u en de vader /moeder van uw kinderen gescheiden? En heeft uw ex-partner wel gezag over de kinderen? Wat moet je hiervoor allemaal regelen?

 

U mag niet zomaar met uw kinderen naar het buitenland wanneer uw ex-partner ook gezag heeft over de kinderen. Als u dit wel doet, wordt dit gezien als ontvoering van uw kinderen naar het buitenland en kan uw ex-partner aangifte tegen u doen. Doe dit dus nooit.

Het is van belang dat u toestemmingsformulieren laat invullen door uw ex-partner, waarin hij/zij toestemming geeft aan u om met uw kinderen naar het buitenland te reizen. Deze formulieren kunt u gewoon vinden op de site van de rijksoverheid. Weigert de andere toestemming dan kunt u vervangende toestemming aan de re rechter vragen.

 

Zit u nu in deze situatie of wilt u meer informatie over wat u het beste kunt doen, wij staan u graag bij en kunnen u adviseren over de mogelijkheden. Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om het een en ander te bespreken: 085-0161860 of info@limburgsemeesters.nl