CONTACTGEGEVENS

mr. P.A.T. Hoppenbrouwers-Niesten
Tel: 085-0161860
patsy@limburgsemeesters.nl

   

EXPERTISES

Arbeidsrecht
Familierecht
Jeugdrecht
Mediation (bemiddeling)

OPLEIDING

  • Universiteit van Tilburg Nederlands Recht, afstudeerrichting Arbeidsrecht, Jeugdrecht en Strafrecht
  • Beroepsopleiding Advocaten (BA)
  • Mediationopleiding Merlijn
  • Bijzonder Curator familierecht
  • Specialisatieopleiding Vfas, vereniging voor Familierecht advocaten en scheidingsbemiddelaars (Vfas)
  • Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten, VNJA.
  • EFT Netwerk Nederland (ICEEFT) Basis -en verdiepingstraining EFT
  • Intervisiebegeleider Orde van Advocaten
K
ennis en zorgvuldigheid zijn de basis van iedere zaak. De beste resultaten worden behaald door degene met de beste argumenten en creatieve oplossingen. Bovendien ben ik altijd op zoek naar de uitzondering op de regel.

Studie en arbeidsachtergrond

Naast mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg, heb ik tevens de advocaten-  en de mediationopleiding met succes voltooid.

Na mijn studie ben ik bij een grote verzekeringsmaatschappij gaan werken, waarna ik al vrij snel binnen de advocatuur aan de slag ben gegaan. Bij twee middelgrote advocatenkantoren heb ik mijn kennis als advocaat en mediator flink uitgebreid. Niet alleen het familierecht is mij bekend, maar ik ben ook  goed thuis in het arbeidsrecht en het jeugdrecht.  Sinds het jaar 2014 ben ik aangesloten bij de vFAS (Vereniging familierechtadvocaten- en scheidingsmediators).  Daarnaast ben ik sinds 2017 aangesloten bij de VNJA (Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten).

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik het volgende rechtsgebied geregistreerd: Familie- en Jeugdrecht. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op het desbetreffende geregistreerde rechtsgebied. Voorts ben ik sinds 2019 EFT therapeut en ben ik aangesloten bij de Stichting EFT Nederland.

mr. Patsy Hoppenbrouwers-Niesten

Ik ben de oprichtster van Brabantse Meesters B.V. en treed sinds 2007 op als advocaat/mediator voor cliënten in personen- en familierecht en arbeidsrechtelijke kwesties. Sedert 2020 treedt mijn B.V. naar buiten toe op als Limburgse Meesters. Een en ander, omdat het conform de regels van de Orde van Advocaten niet is toegestaan om meerdere namen te voeren in verschillende arrondissementen (gebied waar de rechtbank gevestigd is). Ons hoofdkantoor is in per 1 november 2020 in Blerick, omgeving Venlo gevestigd, vandaar ons naamswijziging. In het handelsregister staan wij nog steeds ingeschreven onder de naam Brabantse Meesters. Wij werken op verschillende bezoeklocaties in Brabant onder de naam Limburgse Meesters, maar voor de overige diensten  blijven wij werkzaamheden verrichten onder de handelsnaam Brabantse Meesters. We leveren nog steeds dezelfde service als u van ons gewend bent.

Ik houd mij voornamelijk bezig met ingewikkelde personen- en familierechtzaken, zoals kwesties met een onderneming en scheiding. Ik verdiep me graag in het conflict en kijk naar de achterliggende problematiek die het conflict veroorzaakt. Dit is de laatste jaren een expertise geworden waarbij ik onder andere bemiddel in communicatieherstel tussen ouders, zodat er duurzame oplossingen ontstaan. Daarnaast adviseer ik veel op de achtergrond in complexe echtscheidingszaken en geef ik regelmatig een second opinion aan klanten en collega advocaten. Relatiebemiddeling is ook een van de bijzonderheden waarin ons kantoor zich onderscheidt van andere kantoren. Ook op het gebied van arbeidsrecht bemiddel en adviseer ik regelmatig. Tevens ben ik bijzondere curator, wat inhoudt dat ik de rechtbank adviseer omtrent afstammingszaken bij een belangenconflict tussen de minderjarige(n) en de ouders of voogd. Bovendien houd ik mij bezig met alle facetten van het jeugdrecht zoals ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen. Kortom het adviseren en bemiddelen zit meer in mijn bloed dan het procederen. Daarvoor kunt u beter bij mijn samenwerkingspartner, Concetta zijn.

Persoonlijkheid

Als persoon ben ik gedreven, open, duidelijk en oplossingsgericht. Ik kan niet tegen onterechte situaties en ben om die reden uiterst gedreven om cliënten bij te staan. Daarnaast houd ik van open communicatie en eerlijk advies.  Tijdens het intakegesprek laat ik u weten of ik vind dat uw zaak kans van slagen heeft. Op die manier zijn mijn cliënten achteraf niet teleurgesteld. Door mijn expertise en passie voor het recht kan ik veel cliënten blij maken met een goed resultaat, waarbij ik zoek naar creatieve alternatieven. Een gerechtelijke procedure heeft niet direct mijn voorkeur. Om die reden zal ik allereerst proberen een geschil op een andere manier op te lossen. Als mediator vind ik dit ook erg belangrijk. Als mensen er gezamenlijk uit kunnen komen zonder tussenkomst van een rechter is dit mijns inziens het beste voor beide partijen.

Hobby’s

Naast mijn werk vind ik het fijn om tijd te spenderen met mijn gezin. Ik ben een echt familiemens en vind het heerlijk om met hen op pad te gaan. Ik ben in Limburg geboren, waardoor het bourgondische leven mij er met de paplepel is ingegoten. Ik hou dan ook ontzettend van lekker eten, koken en gezelligheid.

Wilt u contact opnemen? Bel mij of stuur een mail naar patsy@limburgsemeesters.nl of vul onderstaand contactformulier in.