In zaken over kinderbeschermingsmaatregelen is het belangrijk dat u wordt bijgestaan door een gespecialiseerde jeugdrechtadvocaat. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Jeugdrecht advocaten (VNJA). Dit soort zaken verlangen een actieve opstelling van de advocaat om de ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing te voorkomen of zo kort mogelijk te maken. Bent u het niet eens met het verzoek tot ondertoezichtstelling (OTS) of uithuisplaatsing (MUHP)? Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u juridische bijstand verlenen door verweer te voeren in uw zaak en door voortvarend op te treden.
Ook tijdens een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing kan het voorkomen dat u het niet eens bent met de gezinsvoogd (GI). De wet biedt de mogelijkheid de kwestie via uw advocaat in het kader van een geschillenregeling voor te leggen aan de kinderrechter. De gezinsvoogd kan u iets opleggen door u een schriftelijke aanwijzing te geven. Als u het niet eens bent met de aanwijzing, dan kunnen wij u bijstaan in een verzoek aan de rechter tot het vervallen verklaren van de aanwijzing. Het is belangrijk dat u tijdig een advocaat inschakelt.
Wilt u meer weten over de kinderbeschermingsmaatregelen, neem dat gerust contact met ons op. Wij kunnen samen met u bekijken wat wij voor u kunnen doen. Bel op 088-0161860 of mail naar info@limburgsemeesters.nl. Wij zijn actief in heel Limburg en Noord – Brabant.